"PRLJAVE" TAJNE njegove prošlosti?

Ići dole

"PRLJAVE" TAJNE njegove prošlosti? Empty "PRLJAVE" TAJNE njegove prošlosti?

Počalji od Wedrana taj Pon Okt 12, 2009 11:41 pm

Kada je Damir (35) predložio Nedi (32) da se preseli kod njega, ona je poskočila od sreće. No, tokom raspakivanja stvari otkrila je drugu stranu njegove ličnosti - nešto što će promeniti sve.


ŠOKANTNO OTKRIĆE
Pre četiri meseca, Damir i ja smo odlučili da živimo zajedno. Bili smo toliko uzbuđeni zbog toga da smo u prvo vreme živeli kao na medenom mesecu. Tako je bilo do pre tri nedelje... Jednog vikenda, dok je Damir igrao fudbal sa svojim drugarima, počela sam da raspremam police sa video kasetama da bih napravila mesta za svoju malu kolekciju. Rekao mi je da slobodno bacim njegove stare kasete jer se više nije ni sećao šta je snimljeno na njima.

Odlučila sam da zadržim samo one koje je označio. Ipak, neke nisu bile obeležene i, u strahu da ne bacim važan snimak - na primer, utakmice njegovog tima - odlučila sam da pogledam bar početak. Na prve dve kasete bile su epizode TV serija "Prijatelji" i "Frejzer". No, na trećoj se nalazio "kućni film". Slika je bila zrnasta i sa mnogo "snega", jer je prostorija bila zamračena, ali mogla sam da prepoznam Damira - potpuno nagog. Pored njega je bila žena, plave, bujne kose, takođe bez odeće. Zgrabila sam daljinski da bih zaustavila traku. Strašno je i zamišljati da je "to" nekada radio sa drugim devojkama, a kamoli videti ga u akciji. Osetila sam mučninu... Ali, radoznalost me je naterala da pogledam "film" do kraja.

POVREĐENOST I BOL
Morala sam da saznam ko je ta žena, kakva je u krevetu i, najvažnije od svega, da li je Damir više uživao sa njom nego sa mnom. Iako mi je bilo loše, nisam mogla da zaustavim traku. Pogledala sam svih 25 minuta. Posle toga sam se osećala potpuno slomljeno. Ne samo da je ta žena bila atraktivnija od mene, sa većim grudima i bez celulita, nego su ona i Damir bili mnogo slobodniji i uživali su u pozama koje nas dvoje nikada nismo probali. Da stvari budu još gore, vodili su ljubav u prostoriji koju ja nazivam "naša spavaća soba"! Naravno, ta soba više nikada neće biti ista za mene. Ne znajući šta da radim sa kasetom, vratila sam je na policu. Potom sam nastavila da raspakujem kutiju sa svojim video kasetama. Moji pokreti bili su potpuno mehanički, a glava prazna. Bila sam u šoku.

Kada se Damir vratio kući, primetio je da se nešto desilo, ali ja sam mu, ne želeći da se raspravljamo, rekla da sam umorna. Celo veče sam bila ćutljiva i otišla sam na spavanje ranije nego obično. Razumljivo, nisam mogla da zaspim. Kroz glavu su mi prolazila brojna pitanja: "Da li ta žena zna da je snimljena?" ,"Da li je to bila Damirova redovna praksa pre nego što smo se upoznali?"... I nikako nisam mogla da potisnem osećaj uvređenosti što nije predložio da snimi i nas.

NEPRESTANA SUMNJA
Ipak, najviše me je mučilo - "Kada je snimljen taj film?". Duboko u sebi osećala sam da mi Damir nije bio neveran, ali to me nije smirilo. Mučila me je sumnja da je to bio seks za jednu noć ili njegov "oproštajni" flert pre nego što sam se uselila u njegov stan. Znala sam da je ostao u prijateljskim odnosima sa dve bivše devojke, što je, u ovoj situaciji, samo podgrejalo sumnju da među njima postoji "nešto više". Iako smo oboje pričali o svojoj prošlosti, nikada nisam videla fotografiju neke njegove devojke.

Poslednje tri nedelje bile su pravo mučenje. Izgubila sam samopouzdanje i nikada nisam bila nesrećnija zbog svog izgleda i nekoliko kilograma viška koje sam imala. Naš seksualni život potpuno se "ugasio" jer ne mogu da se oslobodim slike privlačne plavuše koja vodi ljubav sa čovekom sa kojim sam želela da provedem ostatak života. Jednostavno, ne mogu da prestanem da razmišljam o tome da je ta žena lepša, zgodnija i veštija u krevetu od mene. Nebrojeno puta sam nameravala da pokrenem to bolno pitanje, ali nisam znala odakle da počnem. Iako mi instinkt govori da mi je Damir veran, osećam se prevarenom. Ništa više nije isto, ne verujem mu i nije mi prijatno u našem stanu.

L&Z SAVET
Scene iz "kućnog filma" definitivno su izmenile sliku o muškarcu kojeg je Neda, kako je pre toga verovala, dobro poznavala. Ovaj događaj naterao ju je da preispita sopstveni izgled, privlačnost i svoju ulogu u Damirovom životu, kao i njegove stvarne namere i očekivanja. Osim toga, sumnja da on održava drugu vezu dodatno je opterećuje i podriva njeno samopouzdanje.
Na izvestan način, preispitivanja u novoj fazi veze (otpočinjanje zajedničkog života) nisu netipična pojava. Partneri, a naročito žene, ulažu sve svoje emocije na "jednu kartu" i prirodno je što se plaše da će izgubiti "igru". Većina parova oseća se slično na početku zajedničkog života i postavlja sebi brojna pitanja - "Da li će nam uspeti?", "Da li će me povrediti?", "Da li sam napravio/la dobar izbor?". U ovom slučaju, video traka je sva ta pitanja izbacila na površinu, i to u isto vreme. Zapravo, Neda se suočava sa dilemama koje bi se neizbežno javile u narednim mesecima. No, situaciju je pogoršao snimak - ona sada posmatra svoju vezu u kontekstu ovog događaja.
Ključna činjenica, za koju Neda treba da se "uhvati", jeste to da je Damir izabrao nju a ne devojku sa video trake. On želi da bude sa Nedom, zbog čega joj je i predložio da žive zajedno. Uostalom, svi znaju da je mnogo lakše upustiti se u seksualnu vezu, nego u emotivnu, u koju se mnogo više ulaže i od koje se više i očekuje. Da je žena sa velikim grudima sve što je Damiru potrebno, on bi ostao sa plavušom iz filma.

OTVORENI RAZGOVOR
Jedini način da Neda prevaziđe ovu krizu jeste da otvoreno razgovara sa Damirom i pita ga ono što je najviše muči. Naravno, to neće biti prijatno, ali Damir treba da zna da je Neda pronašla kompromitujući video.
Morala bi da bude potpuno otvorena prema svom dečku i da mu iskreno objasni zbog čega je ovaj događaj poljuljao njena osećanja i poverenje prema njemu. Takođe, Neda bi trebalo da zahteva neka objašnjenja. Pre svega - ko je žena iz filma, kako ju je Damir upoznao, šta je okončalo njihovu vezu, kao i razlog zbog kojeg je zadržao kasetu.

UNIŠTAVANJE "DOKAZA"
Ukoliko problem reše razgovorom i odluče da ostanu zajedno, preostaje im još jedan simboličan, ali ne manje važan čin - zajedničko uništavanje kasete. Na ovaj način, oboje će steći utisak da je sa prošlošću završeno i da počinje novi život.

_________________
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
Wedrana
Wedrana
Admin

Ženski
Broj poruka : 3653
Datum upisa : 21.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu