O muškarcima i ženama

Ići dole

O muškarcima i ženama Empty O muškarcima i ženama

Počalji od Admin taj Ned Sep 20, 2009 11:08 pm

Jesu li pametnije žene ili muškarci? Tko lakše podnosi bol, a kome brak više godi? Došlo je vrijeme da se razbiju još neke predrasude vezane za muško-ženske odnose. Donosimo četiri stvari o muškarcima koje možda niste znali, a oduvijek su vas zanimale.
● Tko je pametniji?
Iako i žene i muškarci uglavnom misle kako su pametniji muškarci, Adrian Furnham, britanski profesor psihologije na Sveučilišnom koledžu u Londonu, istraživao je i analizirao rezultate studija u kojima su se mjerili i uspoređivali kvocijenti inteligentnije muškaraca i žena, što je pokazalo da nema velikih odstupanja kada je u pitanju IQ, ali je primijetio velike razlike u percepciji inteligentnije. U različitim kulturama pripadnici obaju spolova smatraju inteligentnijima vlastite sinove, očeve i djedove od kćeri, majki i baka. Dok su muškarci skloni precjenjivanju vlastitih intelektualnih sposobnosti, žene se podcjenjuju.
● Tolerancija na bol
Oduvijek se smatralo da su žene spremnije od muškaraca u odmjeravanju snaga s bolovima iz same biološke činjenice – agonije poroda. No novija saznanja pokazuju suprotno! Žene osjećaju intenzivnije i 'drugačije' bolove od muškaraca zbog drugačije 'konfiguracije'. Muškarci ipak lakše podnose bol.
● Kome više godi brak?
Unatoč uvriježenim mišljenjima da su muškarci ti koji imaju averziju prema bračnom životu, psiholog Neil Jacobson sa Sveučilišta u Washingtonu smatra da bračni život više godi muškarcima.
Žene uglavnom u brak ulaze prepune velikih očekivanja, što vodi u razočarenje. Žene su te koje su sklone mijenjanju svojih osobina jer nastoje udovoljiti tradicionalnoj ulozi supruge, i tako osobine koje je muškarac volio zamijene nekim drugim. Usto, oženjeni muškarci upola manje padaju u depresiju za razliku od udanih žena.
● Biološki sat muškaraca
I muškarci imaju biološki sat koji s vremenom postaje sve nepouzdaniji. Kako muškarci stare, u prosjeku gube jedan posto testosterona svake godine, zbog čega se smanjuje proizvodnja i kvaliteta spermija. To je i razlog zbog kojeg stariji muškarci imaju veće šanse da dobiju dijete koje boluje od autizma, shizofrenije i Downovog sindroma.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 39
Datum upisa : 21.02.2009

http://vremenskazona.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu