5 saveta kako da se očevi osećaju samouverenije

Ići dole

5 saveta kako da se očevi osećaju samouverenije Empty 5 saveta kako da se očevi osećaju samouverenije

Počalji od Wedrana taj Pet Apr 23, 2010 4:57 pm

5 saveta kako da se očevi osećaju samouverenije


* Nemojte da vraćate bebu vašoj supruzi kada ne možete da je umirite
* Nemojte se predati ukoliko vas supruga ponudi da preuzme dete
* Upoznajete svoju bebu
* Komunicirajte sa svojom bebom
* Nemojte pridavati manji značaj stvarima koje radite sa detetom

Nemojte da vraćate bebu vašoj supruzi kada ne možete da je umirite
Vaša supruga možda može da umiri bebu malo brže nego vi, ali sve što ona zna o deci ona je to naučila radeći sa detetom, kao i bilo šta drugo. I razlog što i vi postajete sve bolji u tome je zato što radite češće sa bebom i dosta puta pokušavate.

Istraživanja pokazuju da ukoliko imate malo prilike za to da učestvujete u uspavljivanju bebe, ili igranju sa njom, da je to najveća prepreka da se očevi osećaju samouverenije i opuštenije kada su sa bebom.
Nemojte se predati ukoliko vas supruga ponudi da preuzme dete
Pokušajte da koristite ovakve rečenice „Mislim da mogu da se snađem“ ili „Sve je u redu – samo mi treba malo prakse.“ Nema ništa loše u tome da pitate suprugu za savet, i da naravno oboje imate uvid u sve što može da koristi i jednom i drugom roditelju. Nemojte da se bojite toga da pravite nove odluke, ili da možete nešto pogrešite.
Upoznajete svoju bebu

Da li se pitate odakle da počnete? Naučite njen jezik. Iako je njen fond reči sada veoma ograniče i mali, ukoliko dobro obratite pažnju uskoro ćete moći da napravite razliku između plača koji govori „Umorna sam“ i „Nahrani me“ „Promeni mi pelenu“ i „Hoću da se igram“. Kada to naučite da prepoznate lakše ćete moći da brinete o njenim potrebama i oboje ćete se mnogo bolje osećati.
Komunicirajte sa svojom bebom
Novopečeni očevi su često zabrinuti oko toga šta da rade sa novorođenčetom. Na kraju krajeva, bebe ne pričaju, ne mogu da hvataju loptu, i čini se da ne mogu ništa drugo da rade nego da balave.

Ali čak iako je vaša beba stara samo par dana možete da radite mnogo stvari sa njom. Možete da je nosite, da slušate muziku zajedno a to je odlično u ovom periodu, i samo to što pričate sa njom je sjajno, a isto tako možete i da joj čitate.

Nije bitno ni da li joj čitate Rat i mir ili sastav paste za zube ona vas svakako još uvek neće razumeti. Poenta je da je naviknete da sluša i prepoznaje vaš glas, koji će je učiniti da se oseća opušteno i sigurno kada je sa vama.
Nemojte pridavati manji značaj stvarima koje radite sa detetom
Muškarci i žene drugačije komuniciraju sa bebama – muškarci više polažu na energičnost a žene na društvenu i emocionalnu vezu. Ne slušajte kada vam kažu da rvanje, bacanje po krevetu i ostale „muške“ igre koje ćete da koristite sa vašom ćerkom kada bude malo starija, su manje važne nego „ženske“ stvari koje vaša žena koristi kada se igra sa devojčicom.

_________________
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
Wedrana
Wedrana
Admin

Ženski
Broj poruka : 3653
Datum upisa : 21.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu