Lipoliza topi masne naslage

Ići dole

Lipoliza topi masne naslage Empty Lipoliza topi masne naslage

Počalji od Wedrana taj Pon Maj 24, 2010 5:20 pm

Jastučići na stomaku, rukama i nogama mnogim ženama predstavljaju estetski problem. Pravilan režim ishrane i vežbanje mogu da ih uklone, ali je proces dugotrajan i naporan. Novi estetski metod podmlađivanja lica i oblikovanja tela, lipoliza, može da ukloni jastučiće bez mnogo muke.

- Poslednjih godina sve su popularnije metode podmlađivanja i oblikovanja tela koje nisu agresivne. Lipoliza je, možda, jedna od metoda koja je najdalje otišla u estetici lica i tela, približujući se po rezultatima, na primer, liposukciji, hirurškoj metodi odstranjivanja masnog tkiva i oblikovanja tela - objašnjava Željka Cabunac, doktor antiejdžing medicine i član asocijacije "Network Lipolisis".

Šta se ubrizgava ispod kože da bi se razložile masti?
Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina uz pomoć injekcija. Reč je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz soje, lecitina. Fosfatidilholin ima važnu ulogu u metabolizmu. U medicini se već godinama upotrebljava u tretiranju jetre i prevenciji masnih ugrušaka u krvi. Svetska mreža lekara koji primenjuju lipolizu "Network Lipolysis" ima standardizovane protokole za ovu metodu. Doza fosfatidilholina, koja se intravenozno ubrizgava u medicinske svrhe, na primer, višestruko je veća od one koja se koristi prilikom lipolize.

Šta se dešava ispod kože?
Ubrizgan u masno tkivo, fosfatidilholin izaziva razlaganje masnih ćelija. Zato ga i zovu žderač masti. Razlaganje masti je proces koji traje do osam nedelja. Razložena masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje merljivo vitkija. Potrebno je do četiri tretmana za postizanje zadovoljavajućih rezultata. Tretmani se rade na osam nedelja.

Ko je kandidat za ovaj tretman?
Lipoliza nije metod mršavljenja, već metod oblikovanja tela. To znači da je namenjen osobama koje imaju gotovo normalnu težinu, hrane se normalno i vežbaju, ali i dalje nisu zadovoljne svojim izgledom zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim delovima tela koje se teško skidaju. Lipoliza ne rešava celulit, mada može da ga ublaži - za celulit se primenjuje srodna metoda, mezoterapija.

Šta rešava lipoliza?
Podbradak, "kiflice" na leđima, unutrašnja strana ruku, bokovi i jahaće pantalone, stražnjica, stomak, butine, predeo iznad kolena - to su zone koje se uspešno tretiraju lipolizom.

Koje su neželjene pojave?
Oticanje, crvenilo ili modrice na mestu uboda javljaju se posle tretmana. To je očekivana reakcija. Do sada smo uradili 60.000 tretmana i nismo imali ozbiljnije sporedne efekte tretmana.

_________________
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
Wedrana
Wedrana
Admin

Ženski
Broj poruka : 3653
Datum upisa : 21.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu