Kada se muškarci zaljubljuju

Ići dole

Kada se muškarci zaljubljuju Empty Kada se muškarci zaljubljuju

Počalji od Wedrana taj Ned Jun 13, 2010 9:31 pm

Znate li kada će prvi put pomisliti da vas voli?

Odgovor nije jednostavan, ali psiholozi se slažu da postoje četiri osnovne potrebe koje moraju biti zadovoljene pre nego što mu "sine" da vas voli.

1. Potreba da bude zaštitnik

To naravno ne znači da treba da izigravate damu u nevolji zbog svake sitnice, ali nije loše da ga s vremena na vreme zamolite da vam oko nečega pomogne. "Ako ga pustite da vam izađe u susret, ili pokažete da i vi imate trenutke slabosti kada vam je potrebna podrška, on će se osećati dobro, što doprinosi zbližavanju", kaže psiholog Dejvid Givens, a prenosi portal Msn.

2. Poteba za slobodom

Muškarci obično na početku veze koja pokazuje znake da će možda prerasti u "ozbiljnu" imaju dileme oko toga da li će to ugroziti njihovu slobodu. Ako mu jasno stavite do znanja da to što ste u vezi ne mora da znači da ćete svaki slobodan trenutak provoditi zajedno i da ne očekujete od njega da menja navike i ponašanje samo zato što ste sad zajedno, on će biti spremniji da uloži trud u vezu jer je neće doživeti kao nešto što ga na bilo koji način ugrožava.

Ako ne želite da razgovarate o tome, najjednostavnije je da ga ne ugrožavate svojim ponašanjem. To znači da ne virite ne biste li videli ko ga zove telefonom kada mu zazvoni mobilni, i da ni ne pomišljate da "bacite pogled" na sms koji je stigao dok je on bio u kuhinji.

3. Potreba da s vremena na vreme zablista

Čak i ako deluje kao da puca od samopouzdanja, i on sigurno ima trenutke slabosti. Zbog toga nemojte zaboraviti da kada pomislite da izgleda lepo, ili se slažete sa nekim njegovim stavom to i kažete. Često mislimo da se takve stvari podrazumevaju, ali komplimenti i podrška nekad prijaju i muškarcima.
Ako mu samopouzdanje raste kada je sa vama, poželeće da to bude što češće.

Smejte se zajedno, pokušajte da ga odobrovoljite kad je loše volje. Ako pokažete razumevanje čak i tokom loših dana, postaćete nezamenljivi.

4. Potreba za pripadanjem

Zaljubljivanje na prvi pogled dešava se samo u filmovima. U stvarnosti, u pitanju je proces koji se dešava kada se pojačano luči hormon ljubavi, oksitocin. Dakle, kada prestane da se opterećuje preispitivanjem prirode vaše veze, kada se prepusti i oseti da su se kockice sklopile tada će biti spreman da prizna da vas voli. Prvo sebi, a posle nekog vremena verovatno i vama.


Izvor: http://www.mondo.rs/s172351/Magazin/Ljub...ljuju.html

_________________
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
Wedrana
Wedrana
Admin

Ženski
Broj poruka : 3653
Datum upisa : 21.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu