Najbolja svetska vina

Ići dole

Najbolja svetska vina Empty Najbolja svetska vina

Počalji od Wedrana taj Čet Sep 16, 2010 9:08 pm

Najbolja svetska vina


Dve vesti za vinopije - jedna loša i jedna dobra: Italija će ove godine neznatno smanjiti proizvodnju vina, ali će kvalitet biti poboljšan, saopštio je Centar za poljoprivredna istraživanja ISMEA.

Proizvodnja vina će opasti jedan odsto, na nešto više od 4,5 milijardi litara. Kvalitet će biti dobar, ali će mnogo zavisiti od poslednjih dvadeset dana berbe, koja je tek počela, ukazala je ISMEA posle zajedničkog istraživanja sa italijanskim Udruženjem proizvođača vina (UIV).

Očekuje se da će u Toskani, italijanskom regionu čuvenom po crnom vinu "kjanti" (ćianti), proizvodnja vina ove godine biti tri odsto manja nego 2009, dok će u Pijemontu, poznatom po marki "barolo", porasti šest odsto.

Na Siciliji, koja je jedan od najvećih proizvođačkih regiona u Italiji, ove godine će količina vina zabeležiti pad od 22 odsto, usled krčenja vinograda i loših vremenskih uslova.

Italijanski vinogradari su, u okviru reforme koju je tražila Evropska unija, unapredili negu vinograda kako bi poboljšali kvalitet roda i iskrčili deo površina pod vinovom lozom.

Oni su dobijali subvencije u gotovini za krčenje 10.741 hektara vinograda u 2010, posle vađenja čokota sa 11.571 hektara u 2009.

U Italiji je pod vinogradima u 2008. bilo ukupno 788.393 hektara, pokazali su podaci italijanske statističke službe ISTAT.

U okviru reforme EU, koja je počela u avgustu 2008, manje konkurentnim proizvođačima vina je nuđena gotovina za krčenje loze kako bi se smanjila prevelika proizvodnja i "isušila jezera vina".

Izvor: (Tanjug)

_________________
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
Wedrana
Wedrana
Admin

Ženski
Broj poruka : 3653
Datum upisa : 21.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu